Drikkevarer til bryllup

Hvor meget skal man beregne,
når man køber drikkevarer til bryllup?

Da vi handlede ind, var det noget af et regnestykke, da vi skulle bestille drikkevarer til brylluppet. Hvor meget vin? Fordeling på rød og hvidvin. Hvor meget champagne. Og hvad med baren? Hvor mange drinks skulle vi beregne og hvor mange øl?

Sådan gjorde vi med drikkevarer til brylluppet

Cocktails til bryllupVores drikkevarer til brylluppet udgjordes af champagne til velkomstskål, suppleret med lidt hvidvin, øl og sodavand til de, der ikke ville have champagne. Der var beregnet 1 gavmildt glas champagne per gæst (da nogle valgte øl eller vand i stedet, vidste vi at der ville være rigeligt til genopfyldning.

Til middagen havde vi udvalgt 1 hvidvin og 1 rødvin, som passede rigtig fint til menuen. Vi beregnede 4 glas per gæst til under middagen og så 2 ekstra per gæst til de ekstra tørstige og til de der evt. ville fortsætte med vin resten af aftenen. Vi fordelte indkøbet 1/3 på hvidvin og 2/3 på rødvin.

Til kaffen var der købt et par flasker cognac og Baileys. Det var rigeligt.

Drinks til bryllupEfter middagen havde vi bemandet cocktailbar og tag-selv sjusbar. Vi havde lavet en menu med 4 forskellige cocktails, som så vidt muligt var prætilberedt på kander, så de bare skulle mikses med spiritus. Sjusbaren bestod at vodka, rom og gin og forskellige sodavand. Vi havde også et enkelt fad øl og en trillebør med is og blandede øl og sodavand.

Alt i alt blev der klart drukket mest vin og sjusser. Det er det vores vennekreds og familie er mest til.

Man køber alt for meget…
– fordi man er bange for at købe for lidt!

Det gjorde vi også, men vi havde heldigvis planer for, at resten kunne ryge i vinsamlingen. Sodavandene ville børnene hurtigt få drukket og champagnen kunne bruges til nytår, hvis der blev rester.

Nu har jeg siddet og gennemgået vores oprindelige indkøb, og hvor meget der blev til overs, og forsøgt at lave et overblik over, hvor mange drikkevarer til bryllup, man egentlig skal indkøbe. Det er selvfølgelig vigtigt, at man altid tager med i betragtning, hvad det er for en forsamling – drikker gæsterne typisk mest øl eller vin? Hvad er det for en menu – ér det buffet med fisk og skalddyr, skal der mere hvidvin til. Er det en grillmenu, bliver der nok drukket mere øl og rødvin. Holder I bryllup om sommeren, hvor det er varmt? Osv. osv.

Guide til indkøb af drikkevarer til bryllup

Her er den guide, jeg er kommet frem til. Brug den som et udgangspunkt og tilpas efter jeres personlige behov. Jeg håber, I kan bruge den! Del endelig indlægget med jeres venner på facebook, mail eller instagram. Guiden kan jo egentlig bruges og tilpasses til indkøb af drikkevarer til alle slags store fester.

Drikkevarer til bryllup

FacebookPinterestTwitterGoogle+StumbleUponWordPressEmailPrintDel

2 Comments on Drikkevarer til bryllup

 1. You are a Goddess too
  23/01/2015 at 07:20 (6 år ago)

  Super godt tips! Alle vil jo gerne at deres bryllop skal väre en skön fest, men alt for mange “glemmer” at tänke på at festen efter middagen skal väre lige så läkker og gennemtänkt som inden og under middagen.

  Svar
 2. Tanja
  02/11/2015 at 00:12 (5 år ago)

  Fantastisk blog og indlæg! Men der står det samme antal drikkevarer uanset hvilken type bar på billedet under Tuborg klammerne?

  Svar

Skriv et svar